PAULA HONDSMERK ART

dinsdag 12 mei 2015

Voorjaarswerkzaamheden
Zoals je kunt zien was de slootkant erg steil en nu kan ik alles makkelijker onderhouden en ook een nieuwe biotoop creƫren voor allerlei dieren. Het is nog puzzelen hoe het talud in te zaaien. Het riet begint gelukkig al weer te groeien.

Er zijn veel paardenhouders in Nederland en meestal lopen de paarden op zeer kort afgegraasd land.

Paden tussen bosrand en weiland.
Dat trok me zo aan in de Permacultuur, het idee dat je door
voedsel heggen aan te planten ook omhoog kunt. Zo word het voedselaanbod voor de paarden ook veel gevarieerder en eigenlijk krijg je er veel vierkante meters verticaal bij. Dat gaat deze herfst gebeuren.

Bijenmengsels en kruiden zaaien.
Als je ouder wordt zul je alles zo moeten inrichten, dat het machinaal te onderhouden is.
Ik wil hier zo lang mogelijk blijven wonen en de Permacultuur helpt me daarbij, zowel in de moestuin, de aanleg van een voedselbosje, etc.

Het studeren, uitvoeren en dan in de praktijk waarnemen, hoe de natuur het oppakt en je helpt als je het goed doet, is geweldig.

De moestuin werkzaamheden liggen achter, maar gelukkig heb ik mijn vierkante meter bakken al vroegtijdig ingezaaid, dus sla genoeg en de kolen van vorig jaar bloeien prachtig en trekken veel insecten aan.Het is moeilijk om in de beginfase voldoende mulch te maken, zoveel heb je nodig om alles afgedekt te houden.


Een leuk doorkijkje en doorgang gemaakt, van het voedsel bosje naar het weiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.