PAULA HONDSMERK ART

maandag 19 juni 2017

Buitenleven en de paarden


Mijn leven heb ik voor het grootste deel gedeeld met mijn paarden. Vanaf mijn 7e tot nu. Het liep helemaal uit de hand toen ik op mijn 16e een veulen van mijn vader kreeg. Met het veulen ben ik later gaan fokken en deze merrie is er een achter-achter-achter kleinkind van.
Op deze foto met een Carambole hengstveulen.

                                                              De hengst Volfonic xx
www.volfonic.nl, volbloed ter dekking, Engelse volbloedhengst, volbloedhengst, hengst eventing, volbloed voor eventing,
www.volfonic.nl

Mijn vriendin Conny van Heeckeren, eigenaresse van deze prachtige volbloedhengst heeft mij zo ver weten te krijgen om na 5 jaar weer te gaan fokken. Deze elegante volbloed, met 3 bijzonder goede gangen, wat je bij een volbloed zelden aantreft, mag ik gebruiken.
Bij de warmbloed veulens die er van deze hengst al zijn geboren, blijkt hij die beweging ook te vererven, plus een vriendelijk karakter en springmanieren.
Ze hebben hem op latere leeftijd eens een paar sprongetjes laten maken en zie, daar had hij ook plezier in, met een goede springtechniek en hij liet ook nog een prima knieheffing van het voorbeen zien, waar het bij volbloeds nogal eens aan mankeert. Hij heeft een zeer informatieve website, voor wie meer over hem en volbloeds in het algemeen wil weten, www.volfonic.nl

Wat ik bij hem ook waardeer, is het niet verfijnen van het beenwerk, het blijft een mooie brede korte pijp, wat ik bij zijn nakomelingen waarneem. Nu maar duimen dat het mag lukken, als je eenmaal besmet bent met het paardenvirus gaat dat schijnbaar nooit over.


Volfonic springmanieren, klassieke bloedopbouw, klassieke volbloed, basculeren, voorbeenheffing bij het springen,
Volfonic (toen 16-17 jaar) voor het eerst op een proefsprongetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.